google-site-verification: google8875954fc35e5380.html

GYÓGYTORNA

70/424-0006

ADT, FDM, Egyéni gyógytorna kezelések, Viscerális terápia, Flossing, Köpöly, Heg kezelés, Fascia tréning, KInesio tape, Neuro mozgáskorrekció...

Maximális figyelemmel, komplex szemlélettel foglalkozom azokkal a páciensekkel, akik megtisztelnek bizalmukkal. Ezért az első találkozásra hosszabb időt szánok, (90 perc) hogy beleférjen sok minden:

 • Anamnézis felvétel- alapos beszélgetés az aktuális tünetekről, panaszokról. Mivel foglalkozik, milyen munka pozícióban kell eltölteni a munkaidőt? Végez-e rendszeres sport tevékenységet? Azt hogyan, milyen minőségben, milyen gyakorisággal? A korábbi kórelőzmények feltérképezésénél fontos információk keresése: korábbi műtétek, hegek, étkezési szokások, gyógyszerek, egyéb terápiák stb.
 • Leletek áttekintése, megbeszélése.
 • Állapotfelmérés, funkcionális vizsgálatok, neurodinamikai tesztek elvégzése.
 • Személyre szabott terápia, gyógytorna-, edzésprogram összeállítása.                                            Szükség szerint manuálisan végezhető kezelések:
 • fascia kezelés, fascia lazítás különféle eszközökkel (manuálisan, fascia késsel, köpöllyel, flossing-al, smr hengerrel).
 • Fájdalom terápia alkalmazása -FDM technika.
 • Viscerális terápia, belszervek és környezetük manuális kezelése,
 • Flossing, köpöly terápia alkalmazása.
 • Kinezio tape használata a kötőszöveti struktúrák lazítása miatt. Korreciós-, stabilizációs ragasztások. Kismamák tapelése. Perifériás idegek tapelése.
 • Mozgásprogram az aktuális problémára.
 • Videós gyakorlat rögzítése az otthoni tornához. (ez többnyire a páciens saját okos telefonjával történik)
 • Tanácsadás munkahelyi ergonómiára, életmódra, edzésprogramra.

Amiben segíteni tudok:

 • Porckorongsérv, pockorong kiboltosulás (protrusio) a nyaki-, ágyéki szakaszon.
 • Perifériás idegek diszfunkciójából adódó panaszok: fájdalmak, mozgáskorlátozottság, zsibbadás stb.
 • Akut becsípődés, vagy régóta tartó derékfájdalom.
 • Izom- vagy fascia eredetű fájdalmak, húzódások.
 • Műtétek utáni rehabilitáció. 
 • Hegkezelés.
 • Szülést követő regeneráció (pl. Rectus diastasis- szétnyílt hasizom-,  medencefenék panaszok kezelése)
 • Terhesség alatt alkalmazható "pocak ragasztás" kinesio tap-el.
 • Viscerál terápia: a belszervek és azok környezetében lévő szövetek manuális kezelése,
 • Neuro mozgáskorrekció: diszfunkcionális receptorok miatti mozgásbeszűkülések, mozgászavarok kezelése,


ADT kezelés- a gericsérv oki terápiája.

Az ADT célja, hogy a gerincsérves ember a lehető leghamarabb, műtét nélkül, önerőből, tudjon kijönni a problémájából. Alapgondolata, hogy nem a porckorongsérv következményes TÜNETEIRE, hanem magára a sérvre hatunk. Ez azt jelenti, hogy:

 • nem csak az izomvédekezéseket (masszázs)
 • következményes ízületi reflexköröket  (csontkovácsolás),
 • a sérvvel együtt járó gyulladásokat kezeljük, hanem magát a sérvet kezdjük el centralizálni - a csigolyák ügyes mozgatásával "helyrehúzni".                                                                               A célterülete a porckorongsérv és a szegmentális instabilitás - ennek a kezelésében különösen erős lehetőséget nyújt. Emellett nyaki gerinces tünetek, nyaki eredetű fülzúgás/szédülés, és mindenféle a gerinc diszbalanszaiból származó tünet enyhítésére is alkalmas.  ADT kezelés során nagy hangsúlyt fektetünk az anamnézis felvételre, megkeressük a kiváltó okokat, javítjuk a munkavégzés során használt pozíciókat. Átbeszéljük milyen sport tevékenység végezhető, vagy esetleg mi az a mozgásforma, amit szüneteltessünk. Alapos fizikai vizsgálat után állítom össze a személyre szabott gyakorlatsort, amit a betanítás során videóra is rögzítünk, így az otthoni gyakorlás precízen, pontosan tud zajlani. A kontroll kezeléseken ellenőrizzük a gyakorlatok kivitelezését, módosítjuk a házi feladatot.

       További információt az alábbi oldalon talál:


FDM -fájdalomcsillapító terápia.

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák lassú eredményekkel orvosoltak. Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a regenerációban minden egyes nap számít. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika tud segítséget nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzuk, de egyre több a tapasztalat a viscerális panaszok kezelése terén is. Az FDM kezelés után nagyon fontos a házi feladat: mozgatás, esetleg önmasszázs, nyújtás stb. A kezelés szinte kivétel nélkül fájdalmas, viszont a páciensek a siker miatt kérni fogják a kezelést az első eredmények után....

További információ:


Egyéni Gyógytorna kezelés

Műtét utáni rehabilitációs programok, rheumatikus kórképek kezelése. Az egyéni kezelések egy alapos állapotfelmérés után, személyre szabottan történnek, különböző speciális technikák, eszközök alkalmazásával.


Flossing terápia

A gyógytorna kezelések remek kiegészítője a flossing.  Különböző erősségű gumi szalagok segítségével javítani tudjuk a sérült terület keringését, csökkenteni tudjuk a duzzanat, ödéma mértékét, mobilizáljuk a kötőszövetet.


Köpöly terápia

A régi hagyományú terápiás harangok manapság is nagy segítséget nyújtanak a mozgásterapeutáknak. Ha a kötőszövet mobilizációja, keringés fokozás, fájdalom csillapítás, mozgástartomány növelés a cél, a köpöly gyorsan ad eredményt. 


Heg kezelés

 A műtét utáni hegszövet egy folyamatosan növekvő szövet, ami sok problémát okozhat az évek alatt. Fájdalmat, izületi mozgásterjedelem csökkenést, funkció zavart...stb. A hegszövet kezelésével tudjuk megelőzni, vagy orvosolni ezeket a kellemetlen tüneteket.


 Viscerális terápia

A viscerális terápia egy olyan manuális kezelés, amelynek célja a szervek és azok környezetében lévő szövetek kezelése. Minden szervünk egy kötőszövetes tokban helyezkedik el. Egy egészséges, jól funkcionáló szervnek a tokjához képest, illetve a környezetéhez képest is mozgékonynak kell lennie. A különböző gyulladások, műtéti beavatkozások, hegek, mozgásszegény életmód ezt a mozgékonyságot ronthatják, okozva ezzel elsugárzó fájdalmakat, kisizületi blokkokat, alsóvégtagi keringészavarokat...stb. Majd idővel a szerv működésében funkcionális zavarok, betegségek alakulnak ki. Tehát a viscerális terápiás fogásokkal a belszervek mozgékonyságát, vérellátását, viszkoelaszticitását javítjuk. Lágy fogásokkal a belső szerveken, azok felfüggesztésein dolgozunk.

Mikor tud segíteni a viscerális terápia?

 • Hasi, mellkasi, kismedencei műtétek után,
 • szülés után kb 12 héttel, különösen császár metszés, gátmetszés után,
 • hosszan tartó, sok gyógyszerszedéssel, inmobilitással járó betegségek, gyulladások után,
 • belgyógyászati kórképek, gyomor-, bél problémák, hasi görcsök, puffadások…
 • nőgyógyászati problémák pl. méh-, petefészek ciszták, menstruációs zavarok, klimaxos panaszok…Neuro mozgáskorrekció

A Neuro-mozgáskorrekció egy kifinomult neurológiai alapú kereső és korrigáló technika, mely az emberi test működését segíti. Vizuális és egyéb hatások (pl. simítás, fény, nyomás stb.) segítségével a szakember képes észlelni és kezelni azokat a receptor diszfunkciókat, amelyek a fájdalom vagy a mozgáskorlátozás kiváltó okai lehetnek.

A receptorok speciális sejtek, vagy idegvégződések csoportja, amelyek észlelik a környezet változását, és adott szenzoros ingerekre adott válaszként felküldik az új információt az agyba.       Az új információ átvétele és értelmezése után az agy döntést hoz, és utasításokat küld meghatározott izmoknak, hogy összehúzódjanak vagy ellazuljanak a kívánt vagy szükséges mozgás létrehozása érdekében. Ezeknek a receptoroknak a normális működését sérülések, műtétek és/vagy környezeti stresszhatások megváltoztathatják, ami hiperaktívvá teszi őket. Ezeknek a receptoroknak a kóros jelátvitele befolyásolja az agy által adott izmoknak küldött utasításokat, és ezek működésképtelenné teszik ezeket. Amint az izmok elveszítik az optimális működési módot, kellemetlen érzés, fájdalom és/vagy mozgáskorlátozás következik be.

A foglalkozáson a szakember képeket és manuális izomtesztet használ, hogy feltárja a tünetekhez vezető diszfunkciót, és meghatározza az érintett diszfunkciós kört. Miután világossá válik, hogy milyen típusú szenzoros receptor felelős a mozgászavarért, a szakember képekkel és specifikus szenzoros ingerrel nyugtatja a receptor aktivitását, és ezáltal megváltoztatja az érintett izom(ok) diszfunkcionális tónusát. Mivel a kompenzációs minták nagyon összetettek lehetnek, és számos anatómiai struktúrát érintenek, ez a technika (bármennyire is kísértetiesnek tűnik elsőre) gyakran a globális újra beállítás leggyorsabb útjának bizonyul.

Egyes esetekben gyakorlatok életmódbeli tanácsokat adnak a terapeuták izomfunkciók további javítása érdekében.Keressen bizalommal!

Írjon nekem e-mailt a  szilviavida44@gmail.com címre, vagy hívjon a 70/424-0006 számon. Nem biztos, hogy mindig fel tudom venni a telefont, de amint tudom, visszahívom!

Az előre egyeztetett kezelési időpontokat a kezelés előtti napon 16.00 óráig ingyenesen lemondhatja sms-ben, vagy telefonon. Ellenkező esetben a kezelés díja felszámolásra kerül. 

Az időben való időpont módosítással lehetősége van a többi betegnek korábban elkezdeni a terápiát.

Megértését tisztelettel köszönöm!