GYÓGYTORNA   70/424-0006

ADT-, FDM-, Egyéni gyógytorna kezelések, Flossing, Köpöly, Heg kezelés, Fascia tréning, kinezio tape.

ADT kezelés- a gericsérv oki terápiája.

Az ADT célja, hogy a gerincsérves ember a lehető leghamarabb, műtét nélkül, önerőből, tudjon kijönni a problémájából. Alapgondolata, hogy nem a porckorongsérv következményes TÜNETEIRE, hanem magára a sérvre hatunk. Ez azt jelenti, hogy:

  • nem csak az izomvédekezéseket  ( masszázs)
  • következményes ízületi reflexköröket  ( csontkovácsolás),
  • a sérvvel együtt járó gyulladásokat                          (fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés)
    kezeljük, hanem magát a sérvet kezdjük el centralizálni - a csigolyák ügyes mozgatásával "helyrehúzni". A célterülete a porckorongsérv és a szegmentális instabilitás - ennek a kezelésében különösen erős lehetőséget nyújt. Emellett nyaki gerinces tünetek, nyaki eredetű fülzúgás/szédülés, és mindenféle a gerinc diszbalanszaiból származó tünet enyhítésére is alkalmas.  ADT kezelés során nagy hangsúlyt fektetünk az anamnézis felvételre, megkeressük a kiváltó okokat, javítjuk a munkavégzés során használt pozíciókat. Átbeszéljük milyen sport tevékenység végezhető, vagy esetleg mi az a mozgásforma, amit szüneteltessünk. Alapos fizikai vizsgálat után állítom össze a személyre szabott gyakorlatsort, amit a betanítás során videóra is rögzítünk, így az otthoni gyakorlás precízen, pontosan tud zajlani. A kontroll kezeléseken ellenőrizzük a gyakorlatok kivitelezését, módosítjuk a házi feladatot.

       További információt az alábbi oldalon talál:FDM -fájdalomcsillapító terápia.

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák lassú eredményekkel orvosoltak.  Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a regenerációban minden egyes nap számít. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika tud segítséget nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzuk, de egyre több a tapasztalat a viscerális panaszok kezelése terén is. Az FDM kezelés után nagyon fontos a  házi feladat: mozgatás, esetleg önmasszázs, nyújtás stb. A kezelés szinte kivétel nélkül fájdalmas, viszont a páciensek a siker miatt kérni fogják a kezelést az első eredmények után....

További információ:


Egyéni Gyógytorna kezelés

Műtét utáni rehabilitációs programok, rheumatikus kórképek kezelése. Az egyéni kezelések egy alapos állapotfelmérés után, személyre szabottan történnek, különböző speciális technikák, eszközök alkalmazásával.


Flossing terápia

A gyógytorna kezelések remek kiegészítője a flossing.  Különböző erősségű gumi szalagok segítségével javítani tudjuk a sérült terület keringését, csökkenteni tudjuk a duzzanat, ödéma mértékét, mobilizáljuk a kötőszövetet.


Köpöly terápia

A régi hagyományú terápiás harangok manapság is nagy segítséget nyújtanak a mozgásterapeutáknak. Ha a kötőszövet mobilizációja, keringés fokozás, fájdalom csillapítás, mozgástartomány növelés a cél, a köpöly gyorsan ad eredményt. 


Heg kezelés

 A műtét utáni hegszövet egy folyamatosan növekvő szövet, ami sok problémát okozhat az évek alatt. Fájdalmat, izületi mozgásterjedelem csökkenést, funkció zavart...stb. A hegszövet kezelésével tudjuk megelőzni, vagy orvosolni ezeket a kellemetlen tüneteket.

Keressen bizalommal!

Írjon nekem e-mailt a  szilviavida44@gmail.com címre, vagy hívjon a 70/424-0006 számon. Nem biztos, hogy mindig fel tudom venni a telefont, de amint tudom, visszahívom!