google-site-verification: google8875954fc35e5380.html

AEROBIK EDZÉSEK

  • ALAKFORMÁLÓ EDZÉS
  • TABATA
  • KÖREDZÉS
  • STRETCHING

LOVASSY GIMNÁZIUM TORNATERME

ÓRAREND

LOVASSY GIMNÁZIUM TORNATERME (VESZPRÉM, CSERHÁT LKT.11.)

HÉTFŐ 19.00: ALAKFORMÁLÓ EDZÉS

SZERDA 19.00: KÖREDZÉS VAGY TABATA EDZÉS

CSÜTÖRTÖK 19.00: STRETCHING Aerobik edzéseken a Lovassy gimnázium tornatermében találkozhat velem. Az iskola tágas, világos, parkettás tornaterme a közelmúltban lett felújítva, ami remek helyszíne edzéseinknek. Az iskola zuhanyzós öltözői rendelkezésünkre állnak. Parkolni a közeli parkolóban tud. A foglalkozásokra kérem hozzon magával váltó cipőt, kényelmes sport ruhát, valamint törölközőt, matracot, folyadékot.

A Lovassyban az első edzés ingyenes, bejelentkezni nem kell. Próbálja ki, majd ha tetszett, választhat bérlet lehetőségeink közül!  A bérlet árak az 

menü pontnál vannak feltüntetve.
Az alábbi mozgásformák közül választhat:                                                   

  • Alakformáló edzés: a különböző izomcsoportok erőfejlesztése, nagy ismétlés számú gyakorlatokkal. A gyengülésre hajlamos izmok, a gerinc optimális helyzetéért felelős izomcsoportok mindig szerepelnek az edzésben. Használunk saját testsúlyos-, szabad gyakorlatokat, illetve színesítjük eszközökkel a gyakorlást. Gumikötél, kézi súlyzó, miniband egyaránt közkedvelt eszköz.
  • Köredzés rendkívül szórakoztató, változatos, könnyen követhető edzésmódszer. A csoport új "kedvence". Általában 8 állomáson, 1-1 percet dolgozva, 4 körös ismétléssel váltogatjuk a feladatokat.
  • Tabata edzés: az online edzések során vált a csoport másik kedvencévé ez a változatos, de mégis kiszámítható intervall edzés. A 4 perces blokkokban 20 mp-ig tartó terhelés, 10 mp-ig tartó pihenő fázisok váltják egymást. A 60 perces edzésbe a bemelegítés után 9-10 4 perces blokk fér bele, így a variációk száma végtelen... az edzés végére jön a "kellemes fáradtság" érzése. 
  • Stretching: azaz statikus nyújtás. Az óra szerkezetét egy picit megváltoztattam, hiszen a kutatások azt mutatják, hogy másként tudunk hatást gyakorolni az izomrostokra és más ingerekkel tudjuk elérni a kötőszöveti elemeket. Ezért az óra során mobilizációs gyakorlatokat és dinamikus nyújtást is használunk. Nagy hangsúlyt kap a nyugtató, dallamos zene. Így a testi "megnyúlás" mellett a lelki ellazulás is elérhető. A foglalkozást egy kb. 10 perces autogén tréning-relaxáció zárja. A csoport kedvence.

Klára Takó

"Számomra minden egyes edzés emlékezetes; nem csak a jó zene és remek gyakorlatok miatt, hanem másnap a jóleső izomláz és az érzés, hogy megcsináltam! Köszönöm Szilvi! Mindenkinek szeretettel ajánlom!"

Czvizler Dóra

"Leírni nem lehet az érzést, ezt tapasztalni kell Szilvi mindig gondoskodik az izomlázról, amit büszkeséggel viselünk."